
Open netwerken maken impact
Netwerk-Link gelooft dat optimale samenwerkingsstructuren en governance-modellen binnen én tussen integrale netwerken in de zorg- en welzijnssector de sleutelsuccesfactoren zijn om maximale impact te hebben in hun gemeenschappen.
Netwerk-Link is een innovatieve en gestructureerde aanpak die de samenwerking faciliteert en optimaliseert binnen organisaties, tussen verschillende netwerken én binnen netwerken zelf.
Wat wij in de netwerken zien ontstaan
Integrale netwerken hebben steeds meer hun meerwaarde bewezen. Door de samenwerking tussen verschillende organisaties wordt er bijgedragen aan positieve gezondheidsuitkomsten van een (deel)populatie.
-
Om te komen tot een effectieve manier van werken is het nodig dat er goed samengewerkt wordt tussen de betrokken organisaties, dwars door de verschillende domeinen heen.
-
-
Aan de goede bedoeling ligt het niet…
We begrijpen dat samenwerken tussen verschillende organisaties complex kan zijn, vooral in een snel veranderend landschap.
We zien dit ook terug in de contacten met het werkveld en in de projecten die we doen.
-
De gevolgen van de veranderende zorgvraag en gebiedsindelingen leiden tot fragmentatie van zorgdiensten en- voorzieningen. Dit kan de kwaliteit van de zorg negatief beïnvloeden.
-
-

Goed dat er gekozen is voor werken met een klankbord; dat is niet alleen waardevol maar ook zoveel positiever dan spreken over het houden van toezicht.”
★★★★★
– Sander Merkus
Onderzoeker Vilans

Ik vind het goed dat netwerken naar zichzelf kijken, naar wat ze doen en hoe zij georganiseerd zijn. Een handvat kan daarbij heel behulpzaam zijn. Goed hoe de aanpak voor de drie Utrechtse Netwerken Dementie is doorlopen.”
★★★★★
– Tjitske Binkhorst
Programmamanager Dementie Netwerk Nederland
Duidelijk zijn helpt enorm
En dat is een stuk makkelijker als je weet waar je naar moet kijken. Als je weet hoe je door anders te kijken andere dingen ziet. Om zo open te kunnen verbinden met dat wat zichtbaar wordt.
Om nieuwsgierig te zijn naar wat zich niet direct laat zien maar wel gezien wil en moet worden.
Omdat het uiteindelijk toch echt gaat over de impact voor de gemeenschap waar het netwerk voor is opgericht.
-
We maken gebruik van bouwstenen om samenwerkingsprocessen te structureren
-
-
-
Dit stelt ons en de organisaties in staat om een diepgaande analyse en scherpe diagnose te maken. Om vervolgens de begeleiding te kunnen bieden in het mogelijke verbeter- ontwikkelprogramma.
We begeleiden organisaties bij het doorlopen van deze verschillende fasen om de meest passende structuur voor én tussen integrale netwerken te identificeren en in te vullen.
Opstart & research
we verkennen lokale, regionale en landelijke ontwikkelingen en analyseren de huidige organisatiestructuren en samenwerkingscultuur.
Inventarisatie & ontwerp
we gaan in dialoog met de betrokkenen en belanghebbenden en identificeren de passende structuur- en governance-modellen voor het netwerk.
Passend advies
we bieden advies op maat, rekening houdend met de unieke behoeften en mogelijkheden van het netwerk.
Implementatie & transitie
we begeleiden de implementatie en zorgen voor een soepele transitie waarna de netwerken zelfstandig en dus met elkaar verder kunnen.


Als manager neem ik deel in verschillende netwerken, aangrenzende thema’s en kom vaak dezelfde personen tegen. Goed dat dit nu effectiever- anders- slimmer georganiseerd wordt.”
★★★★★
– Manager VVT
Netwerk – Link adviseurs

Carole Groenescheij
Carole Groenescheij heeft 10 jaar ervaring als netwerk regisseur, organisatie adviseur en veranderkundige. Ze is gericht op het versterken van de samenwerking-structuren in netwerken.
