Ontwikkeltraject

‘Stimuleer groei en succes’ ontwikkeltraject op maat

Bij MMCK geloven we in de kracht van samen leren en ontwikkelen. Alleen zo kunnen betrokkenen binnen het sociale domein, de zorg en het zorg- en welzijnsonderwijs effectief inspelen op de steeds veranderende behoeften van mensen en gemeenschappen. Ons doel is maximale impact te bereiken ter verbetering en versterking van de kwaliteit van leven van ieder mens.

Professionals doen dagelijks hun werk voor het verbeteren van welzijn, kwaliteit van zorg en kwaliteit van onderwijs. Deze professionals verdienen een omgeving waarin ze kunnen groeien, leren en hun volledig potentieel kunnen benutten. Een omgeving waarin samenwerking met alle betrokkenen én innovatie worden gestimuleerd, zodat iedere stem gehoord wordt en bijdraagt aan het grotere geheel. Alleen dan kunnen we samen daadwerkelijk maximale impact bereiken in de samenleving.

MMCK staat voor denken en doen waarbij we elkaars expertises benutten en versterken.

MMCK biedt HET ontwikkeltraject om veranderingen teweeg te brengen en betrokkenen te laten groeien. Met bezieling faciliteren en optimaliseren we de samenwerking tussen betrokkenen en organisaties. We richten ons op onderwijs, informele en formele organisaties, zoals community’s, VVT-organisaties, onderwijsinstellingen, gemeenten maar ook binnen opleidings- en ontwikkelafdelingen (L&D) binnen organisaties.

Samenwerkingen

Ons ontwikkeltraject ‘integraal samenwerken’ in fasen

1. Opstart & inventarisatie

We verkennen samen met betrokkenen de ontwikkelingen en vraagstukken in en rondom de organisatie. We maken hierbij gebruik van best practice en analyseren wat er nodig is om te groeien. Hierbij maken we gebruik van ieders expertise en specialisatie.

2. Passend advies voor het ontwikkeltraject

We bieden advies voor een ontwikkeltraject op maat, met als doel het potentieel van alle betrokkenen bij de organisatie te benutten. Het advies komt samen met de betrokkenen tot stand en kan variëren van een concreet geschreven plan tot een kort- of langdurend begeleidingstraject.

Voorbeelden van door ons ontworpen en geïnitieerde trajecten zijn; begeleidingstrajecten gericht op nieuwe samenwerkingsverbanden tussen organisaties en de samenleving, het versterken van samenwerking tussen professionals van diverse organisaties, beter inspelen op de wensen van ‘klanten’, en het opstellen van een strategisch opleidingsplan.

3. Samen aan de slag voor groei en succes, de ontwikkelfase

Nu we weten hoe het traject eruitziet, gaan we samen aan de slag om te werken om de gewenste uitkomsten te realiseren. Hierbij maken we gebruik van onze kennis over veranderkundige vraagstukken en onze visie op leren en ontwikkelen. Het inzetten van de kwaliteiten en talenten van de betrokkenen staan hierin centraal.

Voorbeelden van activiteiten in deze fase zijn:

  • Uitproberen van nieuwe vormen van samenwerking;
  • Aan de slag met (nieuwe) netwerkpartners;
  • Werken in experimentgroepen en in kleine stappen verbeteringen doorvoeren;
  • Monitoren en waar nodig bijstellen;
  • Verzamelen, ontwikkelen en toepassen van praktische tools, zoals de implementatie van de EPA-structuur binnen de zorg of het ontwerpen van een strategisch opleidingsplan.

4. Implementatie & transitie

Belangrijke uitkomsten van het traject zijn onder andere het ontstaan en versterken van partnerschappen en concrete betekenis geven aan samenwerking rondom maatschappelijke vraagstukken.

We besteden altijd aandacht aan de overgang van samenwerking tijdens het traject naar de afronding van onze betrokkenheid, zodat de ingeslagen weg voortgezet kan worden. Dit doen we door te zorgen voor een soepele transitie, zodat de organisatie zelf verder kan werken aan de doorontwikkelde veranderingen. Hierbij ligt de nadruk onder ander op borging.

ontwikkel traject
error: Content is beschermd!